Pleje & rens af smykker

Guld ring med diamant mønster

Løbende eftersyn af dine smykker

Smykker er naturligvis lavet for at blive brugt – men hvis du passer godt på dem, vil de holde sig så pæne som muligt. Når du passer på dine smykker vil den oprindelige glans og elegance opretholdes, og således kan fremtidig reparation og restaurering forebygges.

Afhængig af hvor hyppigt dine smykker er i brug, bør de efterses løbende. Med vores faglighed er vi kvalificerede til at efterse dine smykker og kontrollere brillianter, perler og ædelsten, som kan risikere at sidde løst. Ofte kan det være svært at se med det blotte øje, om smykket har været udsat for slidtage eller slag. Kom gerne ind i butikken og lad os vurdere dit smykke.

Hvordan passer du bedst på dine smykker?

Vi anbefaler, at du opbevarer dine smykker i en æske eller en blød pose. Undlad at lægge tunge genstande ovenpå eller ved siden af smykkerne, da dette kan forårsage skader. Sølvsmykker holder sig mest blanke, hvis du opbevarer dem i en lufttæt pose. Halskæder kan med fordel lægges fladt hver for sig eller hænges frit for at sikre, at de ikke filtrer sammen. Lad ikke dine smykker ligge i direkte lys i længere tid, da eksempelvis farvede sten kan blegne med tiden.

Smykker er følsomme overfor kemikalier og syre, og derfor bør du undgå at de kommer i kontakt med hårspray, parfume, cremer etc. Vent gerne 10 minutter efter påføringen, inden du tager dine smykker på. Undgå også at dine smykker kommer i kontakt med rengøringsmidler, fx ved at anvende gummihandsker.

Er du i kontakt med hårde eller ru genstande kan der ske skader på smykkerne. Derfor anbefaler vi, at du tager smykkerne af, når du dyrker sport eller arbejder med haveredskaber, værktøj og lignende. Det er også en god ide at tage sine smykker af i forbindelse med bad, samt til nat. At sove med sine smykker vil give dem unødig slidtage.

Hagerty Silver Clean produktbillede

Pleje og rens af dine smykker

I smykker med perler og ædelsten vil der efterhånden kunne samles lidt snavs og støv. Du kan skylle dem forsigtigt i lunkent vand, eventuelt rense nænsomt med en blød tandbørste og tørre efter med en blød klud. Vær opmærksom på, at ædelsten og perler er naturmaterialer og derfor let kan ridses og påvirkes af kemikalier. Ferskvandsperlers glans vedligeholdes af fedtstoffet på din hud, så derfor bør du aldrig anvende eksempelvis affedtende sæber i forbindelse med rens.

Med tiden vil både guld, sølv og forgyldte/forsølvede materialer blive en smule mørkere. Dette kan nemt pudses op med en blød eller specialimprægneret klud. Hos Lambæk Guld og Sølv forhandler vi både sølv- og guldrens. Er du i tvivl om, hvordan du bedst pudser dit smykke op, er du meget velkommen i butikken, så vi kan råde og vejlede dig.

Kontakt os

Har du brug for vores hjælp? Tøv ikke med at kontakte os. Du vil du møde et faguddannet og professionelt personale, som sætter en ære i at yde en ekstraordinær og personlig service, naturligvis med udgangspunkt i dine ønsker og behov. Velkommen hos Lambæk Guld og Sølv.